Doorgaan naar hoofdcontent

Schuinboorders

Nu het teveel aan stikstof enigszins is gaan liggen wordt het tijd om de messen te slijpen.
Rutte en zijn helpers luisteren aandachtig naar boeren, bouwers en automobilisten.
Een gesprek met de zwaargehavende natuur- en milieubeweging verloopt kennelijk alleen via de rechter.
Zwaargehavend omdat het de natuur en het milieu is dat zwaar beschadigd is door een jarenlang bewust beleid van verwaarlozing. De omkering die nu plaatsvindt is werkelijk ongekend. De dader wordt slachtoffer en het slachtoffer is schuldig, want ze is te veel aanwezig.
Verkrachters mentaliteit.
Duizenden rapporten, proefschriften en wetenschappelijke artikelen, al gepubliceerd sinds de jaren 80 beschreven de aperte domheid van het expansieve landbouwbeleid, het verkrampte natuurbeleid en het toestaan van gevaarlijke stoffen.
De boeren, bouwers en automobilisten, willen die materie niet lezen er dachten met een ongelooflijke koppigheid, er wel bij te varen, totdat rupsenplagen, verhongerende, in een veld opgesloten edelherten, de varkenspest, Q-koorts, verdroging van het hoogveen, hitterecords en afgelaste Elfstedentochten hun erop wezen dat het allemaal toch wel heel erg schraal wordt in dit land.
Een schattig meisje uit Zweden probeert inmiddels onze pubers te mobiliseren, door de VN geaccrediteerde wetenschappers brengen verontrustende rapporten uit over verdwijnende biodiversiteit, snellere afkalving van het poolijs en een serie bos- en oerwoud branden in Afrika, Zuid-Amerika, Portugal, Californië en Siberië die zijn weerga niet kent kunnen we allemaal volgen via de Satelliet.
De ongelooflijke lompheid om in een dergelijke wereld voor te stellen om natuurgebieden om te schoffelen tot buitenwijken, akkers, stallen, distributiecentra of zelfs windmolenparken impliceert dat natuur en milieu en dit volk nog steeds in een vechtscheiding liggen.
Wat begrijpt een nooit wetenschap lezende politicus nu helemaal van het belang van een natuurgebied? Hoe groot of hoe klein deze ook mag zijn. Alsof het voor een vlinder of vleermuis van belang is dat een natuurgebied groot is.
Grenzen zijn er om niet overschreden te worden, maar dat vinden we o zo moeilijk, zelfs gasboren deden we schuin onder de Waddenzee. Dan gold het niet. Dank je de koekoek, het Wad daalt evengoed bij schuin boren. Schuinboren is eigenlijk de beste metafoor van het beschamende typisch Nederlandse gedrag.
Ik weet inmiddels niet meer hoe dit tij te keren is. Beatrix zou tijdens een kersttoespraak zichzelf wat vrijheid toekennen om het onverantwoordelijk gedrag van te veel Nederlanders op de hak te nemen. Helaas voor Alexander is Asperger niet besmettelijk.
De lieve man houdt te veel van pleasen, wellicht kunnen zijn dochters nog wat betekenen. Ik zet mijn kaarten op Alexia.
Midas Dekkers en Jan Terlouw zullen vast nog een roman schrijven waardoor het lezende deel van natie nog wat troost en verbinding vindt.
Onze kerken, synagogen en moskeeën lezen de overgebleven gelovigen geenszins de les en beperken zich tot identiteit geneuzel.
Werkgever-organisaties dienen schadeclaims in omdat ze de natuur niet verder mogen slopen.
Treurige termen als drammer zetten mensen die kunnen observeren in de hoek.
Rutte geeft niet thuis en doet depressief over rotmaatregelen die het aantal ongelukken verminderen en de automobilisten een Miljard besparen aan niet gekochte benzine.
We zien elkaar in de rechtbank. Schat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dammen.

Dammen is een leuk spelletje, maar het is verworden tot een nieuw argument in een cultuurstrijd tussen links en rechts of wat daarvan over is. Ik heb het helaas niet over het spelletje, het gaat om constructies die water tegenhouden. Nu zijn er vele typen dammen, en de discussie gaat vooral over Dammen die zich in kleine rivieren in het middelgebergte bevinden. Grote tot de verbeelding sprekende dammen, dammen tegen zeewater, die maken geen deel uit van de nieuwe cultuurstrijd. Het zijn natuurlijk wel deze grote dammen die zoden aan de dijk zetten, oftewel water leveren in droge tijden en waterkracht in natte tijden. Maar veel kleine dammen kunnen wel degelijk ook wat waterkracht leveren, beperkte irrigatie mogelijk maken en de afvoer reguleren totdat ze vol zijn. Het nadeel van alle dammen, groot of klein, is dat ze de migratie van vissen stoppen en de natuurlijke sedimentatie van zand, silt en klei afremmen of zelfs stoppen. De migratie van vissen kan worden verholpen met zogenaamde ...

Populisme

Nu Nederland na de Brexit and Trump zijn eigen populisme beleeft en wil meemaken is het zaak om te begrijpen waarom populisten zo succesvol zijn. Het verhaal gaat dat het vooral het probleem is van links, te veel bezig met zichzelf, verstrengeld in gender- en minderheids issues, of milieubescherming, zaken waarvoor je per definitie geen meerderheid van de bevolking enthousiast krijgt, en die dus een totaal stompzinnige politieke strategie vormen, maar dat wil ik toch terzijde schuiven. Niet omdat het argument geen steekhoudt, het is omdat populisme ook gedijdt in tijden dat minderheden niet bestonden of als zodanig ervaren werden, en afwijkende sekse voorkeuren totaal taboe waren. Ja, in die infameuze jaren dertig. Maar toen moest iedereen sappelen voor een karige boterham en ook toen bleek het linkse verhaal van eerlijk delen niet echt aan te slaan. Liever gaan we de strijd aan over een karig belegde boterham en laten we de rijken rustig hun materiele goeden oppotten voor uitsluitend ...

Il Sole a Parzanica

Con le immagini satellitari puoi facilmente contare il numero di pannelli solari. A Parzanica ho contato 30 tetti, soprattutto in Via delle Sirene. Con i nuovi progetti di Portirone e della scuola di Acquaiolo arriviamo a 32. Basandoci su una media di 5 kW per installazione arriviamo a una potenza installata di 160 kW. Secondo il servizio web del Centro comune di ricerca, una simulazione di 160 kW per la nostra positione si traduce in una resa annua di 206.490 kWh presupponendo un'efficienza dell'86%. La variabilità annuale è stimata al 10452 kWh (anni soleggiati rispetto a anni cupi). Ora Parzanica conta 330 abitanti, o almeno il numero delle persone censite. Il consumo medio in Italia per abitante è di 5100 kWh all'anno. Una semplice moltiplicazione tra 330 e 5100 ci dà un consumo annuo di 1.683.000 kWh per i abitanti di Parzanica. Ciò significa che i nostri attuali pannelli solari coprono il 12% del nostro consumo. Questo numero è probabilmente leggermente più positivo ...